Kızlık Zarı Dikimi Ameliyatı

Kızlık zarı dikimi ile uğraşmayın! Ameliyatsız ağrısız, daha uygun maliyetle yapay kızlık zarı satın almayı düşün.

Kapat

Yapay Kızlık Zarı

 229,00

Kızlık zarı tıbbi adıyla “hymen” adını eski Yunan’da evlilik ve düğün tanrısı Hymenaeus’tan alır. İnsanoğlunun tarihsel gelişimi süresince pek çok toplum hymeni saflığın ve el değmemişliğin yani “bekaretin sembolü” olarak görmüştür. Bu inanışın uzantıları bizim toplumumuz da dahil olmak üzere dünyadaki pek çok toplumda sıklıkla yer almaktadır.

Kızlık zarı ameliyatları günümüzde bekaretini kaybeden bayanların tercihi olmaktadır.

Kızlık zarının yeri anatomik olarak vajinanın iç giriş kısmına yerleşmiş iç dudakların 1-1,5 cm içerisindedir ve iç dudaklara bağlıdır. Kızlık zarının orta kısmında vajinal salgıların akmasına olanak tanıyan vajina açıklığı ya da bir boşluk bulunmaktadır

Kızlık zarı dikimi özellikle bizim gibi doğu kültürüne sahip olan topluluklarda bekarete çok önem verilmesi nedeniyle sıkça uygulanan bir ameliyattır.

Kızlık zarı dikimi cerrahi olarak yapılan bir işlemdir. Esas olarak kızlık zarı diktirme işlemi bekaretini kaybetmiş bir bayanın ilk ilişkiye girdiğinde tekrar bakire bir bayanda olduğu gibi kanama meydana gelmesini sağlamak amacıyla yapılan bir ameliyattır.

Kızlık zarı dikimi ameliyatları maliyeti yüksek olmaktadır.

Kızlık zarı tamiri ameliyatı yapılmış olan bir bayanda ilişki ile meydana gelen kanama bakire bir bayanın ilk ilişkisinde oluşan kanama ile aynıdır. Kanamanın rengi, miktarı ve özelliklerinde farklılık görülmez. Normalde de bakire bir bayanda kızlık zarının ilk yırtılmasıyla meydana gelen kanamanın bir standardı yoktur. Bazı bayanlarda kanama pembemsi, damla şeklinde az miktarda olabileceği gibi bazı bayanlarda aşırı miktarda, kırmızı renkli olabilir.

İki türlü hymenoplasti yani kızlık zarı dikimi ameliyatı bulunmaktadır. Bunlar geçici ve kalıcı hymenoplasti ameliyatlarıdır.

Geçici tip hymenoplasti

Geçici ameliyatlarda kızlık zarı artıkları mevcut bulundukları yerlerden serbestleştirilerek bir araya getirilir ve dikilirler. Bu yöntem evlenmeden 3-7 gün önce yapılmalıdır, çünkü geçici bir süre ile kendisini korumaktadır. Eğer hastaların yeterli zamanı yoksa geçici dikim önerilmektedir. Geçici yöntem yapılan kızlık zarı tamiri ortalama 10-15 dakika sürmektedir.

Kalıcı tip hymenoplasti (flep yöntemiyle)

Kalıcı yöntemle kızlık zarı dikiminde vajina iç kısmında Flep denilen doku parçası kaldırılarak yeni bir kızlık zarı yapılandırılır. Bu yeni yapılandırılan kızlık zarı vajina duvarını çepeçevre sarar ve adeta orada bakire bayanlarda da olduğu gibi bir bariyer görevi de görür. Bu yapının ortasında normal bakire bayandaki kızlık zarında olduğu gibi bir delik bulunur, bu açıklık sayesinde adet kanı ve vajinal salgılar dışarı akabilir.

Kişi ilk cinsel ilişki yaşadığında bu yeniden yapılandırılan kızlık zarı yırtılarak kanama meydana gelir. Kanama bakire bayanda olduğu gibi yırtılma sonucu o bölgedeki damarların hasar görmesi sayesinde olur. Miktarı, özellikleri, rengi bakire bayanda meydana gelen kanama ile aynıdır.

Kalıcı yöntem dediğimiz flep yöntemi daha uzun bir ameliyattır ve ortalama 30 ila 40 dakika arası sürmektedir.

Bu yöntemde işlemden ne kadar sonra ilişkiye girildiğinin önemi yoktur. Birkaç yıl sonra bile ilk ilişki yaşansa kanama meydana gelecektir. Bu yöntemi kişi evlenmeden bir ay öncesine kadar olmak şartıyla istediği zaman yaptırabilir.

Kızlık zarı dikimi öncesi – sonrası

Kızlık zarı tamiri için yapılan ameliyatlar genel veya lokal anestezi altında yapılabilir. Ameliyat sırasında hiçbir şey hissedilmez, ağrı duyulmaz, bitiminde yürüyerek gidilebilir. Ameliyat sonrası herhangi bir iz kalmaz, dikiş almaya gerek olmamaktadır. Sonrasında hasta günlük hayatına hızla geri dönebilir.

Kızlık zarı dikimi ameliyatını takiben iyileşme tamamlandıktan sonra kızlık zarı sıcak suya girme, yıkanma, spor yapma gibi durumlarda kendi kendine zarar görmez. Zarar görmesi için tekrar ilişki yaşanması veya vajinaya giriş olması gerekir.

Kızlık zarının dikildiği anlaşılır mı?

Kızlık zarı onarımı yapıldıktan sonra, ilişkiye girmeden önce uzman bir doktor muayene ederse anlaşılabilir. İlişki olduktan sonra ise anlaşılmaz.

Bu ameliyatta esas amaç kızlık zarını eski haline döndürmek değil, ilişkide kanama olmasını sağlamaktır. Bunun dışında diğer muayene yöntemleri veya görüntüleme teknikleri ile kızlık zarının tamir edildiği anlaşılamaz.

Hastaların en çok tedirgin olduğu bir diğer konuda kızlık zarı onarımının partneri tarafından anlaşılması ihtimalidir. Ehil ellerde yapıldığında bu mümkün değildir.