Kızlık Zarı İlk Cinsel İlişkide Kanar mı?

Kızlık zarı dikimi ile uğraşmayın! Ameliyatsız ağrısız, daha uygun maliyetle yapay kızlık zarı satın almayı düşün.

Kapat

Yapay Kızlık Zarı

 229,00

Kızlık zarı ilk cinsel ilişkide her zaman kanamayabilir. Her kadında kızlık zarının yapısının farklı olmasından dolayı ilk cinsel ilişkide kızlık zarı kanama miktarı da farklı olacaktır. Esnek yapıda kızlık zarı olan kadınlarda hiç kanama olmayabilir veya çok az miktarda olabilir. Kalın ve yüksek kenarlı kızlık zarı olanlarda ise hiç ilişkiye girilemeyebilir veya zor da olsa ilişkiye girilebilirse kanama çok miktarda olabilir. Kızlık zarının yapısal farklılıkları kadar her iki partnerin ilişkiye hazır ve istekli olması da ilk cinsel ilişkide kanama miktarını etkileyecektir.

Kızlık zarı ilk ilişkide kanayıp kanamadığı en çok araştırma yapılan konulardan birisidir.

Kızlık zarı ilk cinsel ilişkide mutlaka kanar, şeklinde bir kural yoktur. Kızlık zarı nispeten esnek bir yapıdadır. Vajinanın 2-3 cm gerisinde bulunur. İlk ilişkide kolayca yırtılabilir ve bu sebeple de kanayabilir. Fakat bazı kadınlarda kızlık zarı cinsel ilişkiye izin verecek kalibrede olabilir. Bu gibi kızlık zarları elastik zar olarak adlandırılır. Bu durumda zar yalnızca normal doğumda yırtılır.

Bunun dışında her kişinin yapısal özellikleri farklıdır. Kızlık zarı esnek olan kişilerde ya da zar üzerinde yapısal olarak az sayıda damarı olan kişilerde ilk birleşmede kanama meydana gelmeyebilir.
Kimi zaman ise ilk ilişkide kızlık zarı yırtılır ancak yırtılan bölgede damar olmayabilir. Olan damarlar da anında pıhtılaşabilir. Bu sebeple de kanama meydana gelmez.

Diğer taraftan kişiler arası önemli yapısal farklılıklar nedeniyle, kızlık zarı aşırı esnek olanlarda veya zar üzerinde yapısal olarak çok az sayıda damar bulunması durumunda yine ilk cinsel ilişkide kanama gerçekleşmeyebilir.

Bazen de ilk ilişkide yırtılmanın olduğu bölgede hiç damar olmayabilir veya bulunan çok küçük damarlar anında pıhtılaşabilir, böylelikle de hiç kanama izlenmeyebilir.
Tıbbın ana kitaplarından Merck Manuel’e göre kızlık zarının % 50′si ilk ilişkide kanamamaktadır.